de geschiedenis van de familie Wolf(f)

Kruisdijk 14b  |  7122 JX Aalten  |  Tel: (0543) 466342  |  Fax: (0543) 466360  |  e-mail [email protected]

Vele jaren van mijn leven ben ik verbonden geweest met het bedrijf Seezo. Als kind liep ik tussen de balen stof in het magazijn, hielp bij het inpakken van kleding en scharrelde rond op het kantoor bij mijn vader. De personeelsreisjes mocht ik meemaken in de auto met grootvader Theodorus F. Seesing en vader Herman. We reden dan achter de bus met personeel en de ooms aan.

Tijdens mijn studie ging ik met oom Jan vaak mee om maten op te nemen bij personeelsleden van bedrijven en muziekverenigingen en heb ik een scriptie over het confectiebedrijf geschreven. Door het plotseling overlijden van mijn vader raakte ik weer volop betrokken bij het reilen en zeilen van Seezo, naast mijn werk als bedrijfsadviseur.

Samenwerken met de familie was uitdagend en niet altijd even gemakkelijk. Uiteindelijk heb ik in 1991 afscheid genomen  als directeur, maar ben ik ‘op afstand’ aandeelhouder gebleven. Het wel en wee van Seezo ben ik wel blijven volgen.  De emotionele relatie met Seezo Uniformen bracht mij op de idee om ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van deze familieonderneming een relaas te laten schrijven over het geslacht Seesing en het ontstaan en reilen en zeilen van de Kledingindustrie Th.F.Seesing & Zonen N.V. in Keijenborg.

Het resultaat mag er zijn!

drs. G.T.M. Seesing

Seezo
Het verhaal sinds 1904