de geschiedenis van de familie Wolf(f)

 

Kruisdijk 14b  |  7122 JX Aalten  |  Tel: (0543) 466342  |  Fax: (0543) 466360  |  e-mail [email protected]

Het boek heeft een opmerkelijke titel gekregen. AD'69 kwam in 1969 tot stand door een fusie van DVO (Door Vrienden Opgericht) en de vv (voetbalvereniging) Aalten. Een van de ‘stervoetballers’ van DVO was Tonnie Vultink, maar in het gesprek is hij een en al bescheidenheid. ‘Ik was geen Messi en ook geen Messias, maar gewoon een van de blinden.’ Vultink, ook aanwezig bij de boekpresentatie, wees nog wel even op het weglaten van het laatste deel van zijn uitspraak op de voorkant van het boek.

De Beukelaer herinnerde er aan dat het niveau van het voetbal in het verleden vaak hoog is geweest. Landelijk werd zelfs de tweede klasse bereikt. Tegenwoordig is AD echter niet meer zo ambitieus als AZSV. ‘We hebben een redelijk niveau, maar zijn niet top en daar wordt ook niet naar gestreefd.’

Wie meer over de rijke voetbalgeschiedenis van Aalten en AD'69 in het bijzonder wil weten kan nu het boek ‘Geen Messi en ook geen Messias’ lezen. Daarin zijn vele prachtige verhalen te vinden over markante voetballers en bestuursleden. (bron: Bernhard Harfsterkamp, Aalten Vooruit zondag 24 november 2019)

 
‘GEEN MESSI EN OOK GEEN MESSIAS’
100JAAR VOETBAL IN AALTEN 50JAAR AD’69