de geschiedenis van de familie Wolf(f)

Kruisdijk 14b  |  7122 JX Aalten  |  Tel: (0543) 466342  |  Fax: (0543) 466360  |  e-mail [email protected]

“De deur Wim Bruil geschreven böke könt völzeggend zwiegen.”

Wim Bruil is een geboren en getogen Achter­hoeker: om precies te zijn ’n echte Varssevelder. Na het grote succes, heeft hij het gevoel dat hij met zijn twee vorige boeken mensen wat heeft kunnen geven. “Maar, ik moet er wel bij zeggen: schrijven is soms een marteling. Als je te veel wilt, mis je ook veel in de verborgen wereld. Er valt immers nog zoveel te ontdekken.”

“Hee mot goeie aorne an ’t heufd hebben umme van gesprokken taal ne schriefspraoke te makene. En umdat ik vrogger slecht leusterde volgens de meister, most ik bi-j de les blieven en neet stäöreg achterumme zitten kieken. Maor ik wet tegenweurdig hoo gemeudelek ’t vrogger wal niet was. Dus kiek ik toch achterumme en gao mien eigen weg. Ik bun ovvertuugd, dat miene modersprake dé sprao­ke is, waorin ik mi-j ’t beste kan uutdrukken en dat ik dit ok met alle geweld wil en mi-j niks antrek van dee leu, dee naerkiekt op onze spraoke. Wi-j bunt noo eenmaol in d’n Achterhook tweetalig en dat is allene maor winst.”

Wim Bruil publiceerde al vele artikelen in het personeelsblad ‘Op de Hoogte’ van zijn oude werkgever H.M. in Doetinchem en voor het dagblad ‘De Gelderlander’. In 2013 verscheen zijn eerste boek: ‘Bie’j ons in d’n Achterhoek. Rondum olde gebruuk’n’ en in 2015 deel II van Bie’j ons in d’n Achterhoek Rondum olde gebruuk’n’.

Ook deel III mag er zijn: een boek, dat nog meer dan het vorige de veelzijdige kant van onze streek in een breed spectrum aan onderwerpen behandeld, waarbij Wim’s voorkeur “veur ’t olde” de lezer wederom niet onopgemerkt zal blijven.

Bie’j ons in d’n Achterhoek III

Rondum d’n goei’e olden olde tied..!