de geschiedenis van de familie Wolf(f)

 

Kruisdijk 14b  |  7122 JX Aalten  |  Tel: (0543) 466342  |  Fax: (0543) 466360  |  e-mail info@fagus-uitgeverij.nl

Heind

Je kan Jack Weijkamp sowieso een verzamelaar noemen. Jawel, net als die eekhoorn of oudijzerboer heeft hij, volgens mij, ergens een verzamelhok van verhalen van het bijzondere soort. Ik noem ze: dichtbij-verhalen. Heind is nabij. 

Ik zie hem hier in de buurt vaak lopen samen met die hond van hem. Hij groet de mensen en de dingen om hem heen. Hij steekt zijn hand op naar hen die zijn pad kruisen. Ik kan me voorstellen dat hij als een spons is, een opslurper. Hij heeft graag een gesprek. Dan zie ik hem ergens koffiedrinken, de krant lezen, hard lachen en weids gesticuleren wanneer hij praat.

Ik vermoed dat hij een werktuig bezit waar hij deze ontmoetingen en gesprekken doorheen stort. Het zal het vergiet van zijn verbeelding zijn: ‘De verbeelding ziet meer dan het oog’, zei eens iemand, ‘en hoort ook veel meer dan het gewone oor’, zou ik daaraan toe willen voegen.

Ik kan me voorstellen dat Jack Weijkamp met deze bundel met verdrietige verhalen een verborgen meer in een bos met ochtendzon heeft gegraven. Ja, en ik ga als een hert drinken en vervolgens baden en zwemmen. Ik ben verheugd en hoop dat het lang mag duren!

J. De Haas


 
HEIND
151 Verdrietige Verhalen uit een middelgrote Stad